luni, 2 noiembrie 2015

Platforma de Guvernare Sociala Online

Platforma de Guvernare Sociala Online


“Cheia nu este sa anticipam viitorul, ci sa cream viitorul"
Buckminster Fuller


Platforma de guvernare sociala online propusa de noi se bazeaza pe modul de functionare a sistemului nervos uman.
Sistemul nervos reprezintă ansamblul tuturor organelor alcătuite predominant din ţesut nervos specializat în recepţionarea si prelucrarea excitanţilor din mediul extern sau intern si transmiterea lor catre creier.
Un ganglion nervos este o formațiune anatomică de formă sferică sau alungită, alcătuită dintr-o masă de celule și situată pe traiectul unui nerv. Un ganglion nervos conține corpii celulari ai neuronilor (celule nervoase), micile centre de comandă ale neuronilor ale căror prelungiri formează nervii. Ganglionii nervoși sînt situați în afara sistemului nervos central și prezintă aglomerări de corpi celulari. Ei asigură transmiterea impulsurilor nervoase spre organele interne.


Pentru a crea arhitectura sistemului am considerat ca fiecare om este echivalentul unei celule din corpul uman.


Pe acest principiu am considerat clasificarea tipurilor de activitati umane ca fiind clasificarea tipurilor de celule, fiecare om putand fi incadrat intr-un tip de celula raportat la activitatea pe care acesta o interprinde.


Fiecare celula poate trimite mesaje prin intermediul sistemului nervos despre nevoile sau problemele acesteia, ganglionul are rolul unui router care clasifica importanta fiecarui mesaj si in functie de gradul de prioritate trimite mesajul mai departe catre creier sau catre alti ganglioni pentru a redirectiona resursele necesare catre celula/celulele care le cer.
Un mesaj critic, cum este durerea, poate fi considerat un mesaj de prioritate maxima, care este transmis direct catre creier pentru ca acesta sa actioneze rapid in solutionarea problemei.


Algoritmul pe baza caruia se poate calcula prioritatea fiecarui mesaj exista deja (reddit.com) si functioneaza dupa urmatorul principiu:
  • un mesaj este postat de un membru(o celula)
  • celelalte celule vad mesajul si pot vota UP sau DOWN pentru a creste sau scade prioritatea in functie de relevanta mesajului pentru cel care voteaza
  • prioritatea este data de popularitatea mesajului, numarul de membri care au votat UP pentru acel mesaj cat si perioada de timp de cand mesajul a fost postat, adica densitatea calculata pe baza numarului de voturi si perioada de timp de la inceput votul.


Fiecare membru, celula a corpului, are un grad de incredere obtinut prin vot direct de la ceilalti membri ai organismului.
Gradul cel mai inalt al unui membru este de celula neuronala, care ia parte la administrarea si crearea de legi si solutii la nivel de ganglion sau sistem nervos central (un fel de parlament/guvern format din celule cele mai de incredere). Fiecare celula(cetatean) poate alege traseul pe care vrea sa il urmeze ca functionar public in functie de domeniile de interes si de ideile pe care le propune in rezolvarea problemelor existente si crearea de proiecte noi de dezvoltare relevante domeniului de interes pe care vrea sa il urmeze.


Votul de incredere se da unei singure persoane(celule), daca persoana vrea sa creasca in grad atunci nu isi da votul de incredere mai departe ci lucreaza ea insasi ca functionar public si cauta sa isi mareasca popularitatea prin ideile si planurile de rezolvare a problemelor deja existente.
O persoana care are acumulat deja un numar de voturi poate transmite mai departe aceste voturi daca nu vrea sa lucreze ca functionar public prin votarea  unei alte persoane care doreste sa se implice, astfel persoana votata va primi si numarul de voturi pe care votantul le obtinuse pana atunci.
Votul de incredere are o perioada de validitate limitata, perioada determinata tot de populatie, astfel incat dupa acea perioada trebuie sa votezi din nou.


Interfata catre utilizator va fi construita pe dispozitive mobile deja existente folosind sistemul de operare Andoid, sau iOS, sub forma unei aplicatii.
Pentru algoritmul de calcul a prioritatii putem folosi platforme deja existente open source precum reddit.com.


Pentru a asigura functionarea sistemului nu vor mai exista functii permanente de conducere ci fiecare membru in functie de voturile de incredere primite si ideile propuse poate creste sau scadea in timp real sau periodic la fiecare saptamana/luna.


Pentru a ingloba sistemul curent de guvernare putem propune partidelor politice sa lucreze public la proiectele de lege si in acelasi timp sa creeze noi legi si proceduri de organizare sociala, financiara care sa ia in calcul problemele ridicate de membrii existenti prin acest sistem cat si solutiile acestora.
Tot sistemul va functiona ca o ferma de intelepciune populara concentrata pe probleme si proiecte relevante societatii, astfel politicienii nu vor mai avea atata raspundere pe umeri si nici posibilitatea sa mai fie corupti de putere.
In timp majoritatea celor care vor vrea sa se implice in mersul propriei tari se vor inregistra in sistem si legile votate in tara vor reflecta cu adevarat nevoile populatiei.


Prin aceasta platforma putem inlocui si sistemul juridic existent. In cazul unui proces partile implicate vor fi anonime, probele fiind aduse in sistem si vazute de toti, iar populatia voteaza si decide ideile ce vor fi aplicate ca solutionare a fiecarui caz fara a exista un singur judecator responsabil, astfel coruptia unei singure persoane ne mai fiind o problema.


Atasat acestui sistem putem construi un sistem monetar bazat pe valuta electronica precum bitcoin in care fiecare unitate de schimb sa specifice si ultimul detinator pentru a se asigura imposibilitatea ca aceasta sa fie furata, astfel organizarea unei societati cat si administrarea resurselor se poate face folosind un singur sistem informatic total transparent si necentralizat, fiind controlat direct de cetateni prin el insusi.


Baza structurii sociale de guvernare actuale este pusa pe stiinta observationala care implica faptul ca nu intelepciunea este structura fizica ce sta la baza universului astfel lasa loc aparitiei structurilor politice ce exploateaza acest neadevar. Intelepciunea nu poate fi combatuta, asa ca o viziune dualista, politica, a lucrurilor ca cea din prezent nu este inteleapta si in timp va disparea de la sine, fiind inlocuita cu sisteme asemanatoare celor propuse de mine.


Deoarece natura insasi este bazata pe intelepciune si pozitivism, negativul existand doar in perspectiva dualista falsa care a fost programata prin educatie in mintea omului de la o varsta frageda, ea ne ofera si modul de guvernare natural fiintei umane inscriptionat direct in codul genetic al corpului uman.
Intelepciunea are ca scop satisfacerea nevoilor si placerilor umane naturale si duce la  deblocarea potentialului uman maxim in ceea ce priveste sanatatea, dragostea, educatia, finantele si relatiilor interumane.


Din cauza ca modul de exprimare a puterii in cazul democratiei este un simplu vot, puterea aflata la guvernare poate oferi iluzia alegerii intre mai multe parti desi in realitate puterea ramane mereu in mana celor care controleaza sistemul financiar global.
O guvernare inteleapta este aceea care ia in considerare ideile cetatenilor nu doar votul lor.
Asa cum in corpul uman coerenta este data de transmiterea de mesaje intre celule prin intermediul sistemului nervos central, in realitate coerenta si directia societatii ar trebui sa fie data de un dialog colectiv sprijinit de un sistem informatic ce foloseste algoritmi de centralizare si ierarhizare a ideilor provenite din partea indivizilor ce alcatuiesc populatia.


Exemplu de folosire a sistemului pe un caz real: In Bucuresti membrii unui cartier sesizeaza aparitia unor gropi in asfalt, mesajul este postat dimineata si pana la 9 seara mesajul obtine 400 de voturi(UP), la ora 8 in aceeasi seara in acelasi cartier este sesizata craparea digului de acumulare si inundarea mai multor strazi, mesajul primeste pana la ora 9 seara 300 de voturi, in doar o singura ora. Prioritatea celui de-al doilea mesaj este, datorita densitatii pe ora, mai urgenta decat a mesajului precedent, astfel algoritmul de prioritate (ganglionul) transmite primul mesaj unui comitet local, iar al doilea mesaj unui comitet pe oras ce se ocupa cu solutionarea problemelor critice si este format din membri cu grad de incredere mai mare.

Platforma sustinuta de: 
https://www.facebook.com/partidulvoceapoporului
https://www.facebook.com/manuel.manolache
https://www.facebook.com/revolutieorganizata
http://www.petitieonline.com/platforma_de_guvernare_online
http://partidulvoceapoporului.blogspot.ro

Adresa platformei oficiale(in lucru): www.nationlinked.com
Articole publicate ce explica mai in detaliu implementarea si functionalitatea sistemului:
Articol 1
Articol 2
Articol 3
Articol 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu